Заместник главният прокурор Иван Гешев твърдо отказва да разкрие публично имуществото

...
Заместник главният прокурор Иван Гешев твърдо отказва да разкрие публично имуществото
Коментари Харесай

Прокурорът Гешев отказа да разкрие имотите на жената, с която живее

Заместник основният прокурор Иван Гешев твърдо отхвърля да разкрие публично имуществото на дамата, с която съжителства. В закона е дадена опция той да скрие информация за лицето, с което се намира във фактическо общуване на брачен начала, и той се възползва от нея.

Въпросът стана настоящ, откакто Фрогнюз освети смущаващи връзки сред дамата до Гешев Детелина Ханчева и съучастник на предприемача Александър Ваклин, който е главен очевидец на прокуратурата по делото за рушвет против Десислава Иванчева. Ханчева е съдружник в " Отеа ", където си партнира с " М Консулт 95 ", ръководено от Марио Кръковски. Последният е бил съучастник с Ваклин в " Министерски съвет Консулт 2004 "  до 23 март м.г., по-малко от месец преди показната акция против Иванчева. Жената до Гешев е сключила и няколко имотни покупко-продажби с компания, ръководена от Кръковски. Последната е от декември 2017 година, когато купува 0.89% идеални елементи от имот в " Зона Б17 " от " Министерски съвет Консулт 2010 ". 

На въпрос на " Сега " дали би обявил парцелите на Детелина Ханчева, с цел да се разсеят подозренията, Гешев беше безапелационен, че е " податлив във всеки един миг да изпълни законовите условия към себе си ". Той обаче не отхвърли, че фактически Ханчева е дамата до него. " Защо ми задавате този въпрос? Доколкото виждам, част от имуществото ѝ е оповестено към този момент в някои вестници. Защо аз би трябвало да го разгласявам? ", попита той. И дефинира информацията на Фрогнюз като компромат. " В учебниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Държавна сигурност, осведомени с тях настояват, че за добър компромат би трябвало, като го прочетеш, да се отвратиш от себе си. Аз съм прочел какво е написано в уеб страницата " Актуално ", тъй като Фрогнюз не го чета и не се отвратих от себе си, което значи, че компроматът не е добър. Само по времето на Сталин се е носила отговорност за дейности на родственици, близки и така нататък Но даже и по това време не се е носила отговорност за хора, които не познаваш ", счита Гешев.

Попитан дали Ханчева е вписана в декларацията му в частта за спор на ползи, той съобщи: " А вие можете ли да работите с интернет? Отворете и ще видите. Достъпът е до всички ". При инспекция се вижда, че Ханчева липсва в графата, макар че нейният бизнес може евентуално да сложи Гешев в конфликт на ползи.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР